fallback

Две слаби земетресения са регистрирани рано тази сутрин в района на Кърджали и София. Това сочат данните на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

Първото земетресение е регистрирано в 4.25 часа с епицентър в района на яз. „Студен кладенец“ в област Кърджали. По първоначална информация трусът е бил с магнитуд 2.4 по Рихтер е на 15.7 км дълбочина.

Вторият трус е регистриран в 4.42 часа в района на София, кв. „Горна баня“. Той е с магнитуд 2.9 по Рихтер и е на 12.5 км дълбочина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 13Филмът се казваще '7.9 по скалата на Рихтер'. Бях малък като го даваха и ми се е запечатало в съзнанието и заглавието и много сцени от него.

10

Анонимен

преди 2 години

В Банкя доста силно го усетих!! Чу с е грохот след това няколко пъти разлюля хоризонтално, и няколко пъти вертикално! Аз се изплаших, паникьосах се и се скрих под чекмеджето!!

9

Анонимен

преди 2 години

Панелките са проектирани да издържат на доста по Рихтер. Не помня колко точно, но може да сте спокойни, че няма да падне блока.-----навремeто гледах един филм , японски , 7.5 по скалата на Рихтер се казваше , имаше една сцена на която всичко се срутва до основи само един панелен квартал оцеля :)

fallback