Снимка: БГНЕС
fallback
Тази сутрин с плавателен съд се планира да започне източване на още от горивото на кораба "Вера Су". Изчаква се по-добро време, за да се възстанови пренасянето на карбамида от кораба с платформа, снабдена с кран, съобщи БНР.
 
Министърът на транспорта Христо Алексиев вчера съобщи, че корабът край Камен бряг е започнал да потъва.
 
Има готовност за спешна евакуация на екипажа. Властите обясниха обаче, че преместването на кораба зависи от метеорологичните условия.
Oще по темата
 
Плавателният съд вече 14 дни е заседнал край бреговете на Яйлата, изместил се е и приближил към брега.
 
Според Борислав Сандов, съпредседател на партия „Зелено движение“, ситуацията със заседналия при Яйлата кораб е по-лоша от съобщеното от властите.
 
В своя публикация във Фейсбук Сандов отбелязва, че товарът на кораба може и да не се води опасен, по „някакви си класификация“, но товарът продължава да е много вреден за морската екология и местния бизнес, свързван с Черно море. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 2 години

До 24: според мен вече е легнал. Като гледах вълната как му мести и вдига кърмата вчера, трябва вече добре да се е закотвил през носа на скалата, да е слязъл надолу по нея, и да е стабилен... Междувременно друг кораб на същия собственик преминал с висока скорост през Варненското пристанище и вълната от него нанесла щети. Явно собственикът трябва да преосмисли оценките си при наема на екипаж...

20

Анонимен

преди 2 години

под кораба има метър вода. Така че няма къде да потъва, просто ще легне на плоското си дъно

19

до 21

преди 2 години

абе уйсплесскан, още първия път казаха че са оставили 3 тона гориво за генераторите и управление на съоръженията на борда. Ебааатъ в мухйльотто

fallback