Снимка: Кадър bTV

Пореден случай на агресия между деца. Този път случаят е от монтанското село Якимово, където се вижда как на метри от училищен двор дете е бито .

Според човекът, изпратил сигнала, става въпрос за системно насилие върху деца от образователен медиатор и за отправени обиди в училище "Петър Берон", където учат около 250 деца.

Работата на образователния медиатор е да посредничи при разрешаване на конфликти между семействата.
Директорът на училището Клавдия Илиева обясни пред bTV, че случаят бил стар - още от началото на миналата учебна година и тя не може да си обясни защо чак сега се изпраща сигналът и се повдига отново този въпрос.

Илиева е разбрала от ученици, свидетели на случката.

"Предприети са съответните мерки - на образователния медиатор е наложено дисциплинарно наказание - забележка, защото преди това тя не е имала други провинения. След случилото се също не е имала провинения."

По думите на директора, медиаторът е в роднинска връзка със семейството на ученичка, която през миналата година създавала проблеми и редовно бягала от часовете. Обяснението на медиатора е, че причината е, че детето е издирвано по улиците и магазините.

Според директора, роднинската връзка не е основателна причина за действията на възпитателя. Илиева допълни,  че след този случай не е получавала сигнали за лошо отношение от жената към учениците  и изпълнява стриктно задълженията си.

"Тя е в голяма полза в училището. По време на епидемичната обстановка разнясаше материали със съдействието на общината. Тя е връзката между семействата. Доволна съм от нейната работа", каза още Клавдия Илиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase