Снимка: кадър, БНТ

Жители на вилно селище е без канализация, а местните се оплакват от заливащи ги отпадни води след запушена тръба. Случаят е от вилната зона "Малинова долина", община Панчарево, където канализация няма.

В района живеят много хора и се строят още нови кооперации с много апартаменти в тях.

"Въпросната вода, която тече, се получава така, защото преди години беше започната тази тръба, ние я довършихме до горе до улицата, тя е направена за дъждовните води, които се събират, идвайки горе от планината. Те наводняваха цялата улица и тя ставаше като една ледена пързалка през зимата", разказа пред БНТ Станислава.

Впоследствие след населяването на района се оказва, че има къщи, които са си включили отпадните води в тази малка тръба и тя е започнала да се запушва, защото не може да поеме този дебит, който влиза в нея.

"Освен това тук растат дървета, клоните им повреждат малката тръба. Минават тежки машини, които може би я мачкат и ние сами се опитваме да решим този проблем - тази мръсна вода да не влиза по дворовете ни и в мазетата ни", допълни Станислава.

Тя допълни, че тръбата се води незаконна, защото не е направена според плановете на общината и заради това общината не поема никакъв ангажимент към нея.

Местните обясняват, че неведеднъж са подавали сигнали към столичния инспекторат и общината. До този момент няма решаване на проблема.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase