Снимка: БГНЕС
Рецидивист с 16 присъди преби 82-годишна жена за 200 лева в шуменското село Тодор Икономово. 44-годишният извършител е задържан. Жената е приета в болница с фрактури на ръка и ребро, предаде Нова тв. 
 
Мъжът отричал да е виновен и да има връзка с нападението, но намерените у него окървавени пари и брадва с ДНК на жертвата доказали обратното.
 
Бай Пенко е първият, който се притича на помощ на 82-годишната бивша учителка.
 
"Той тази врата се е мъчил да отвори – следите остават. Идва тука, отключва и започва меренето", разказва той.
 
"Видяла мъж с маска в дома си. Лицето е отправило заплахи и е поискал да му даде пари. Жената се е опитала да му се противопостави и е взела брадвичка. Лицето обаче ѝ отнема брадвичката и ѝ нанася удари с ръце в областта на главата и тялото", обясни директорът ОДМВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов.
Още по темата
 
Мъжът е взел 200 лева и златни накити и си тръгнал. А пребитата жена успяла да повика помощ.
 
"Когато отидох, тя си беше в стаята, после излезе, в коридора седна и започна: "Уф, пребиха ма, ритаха, какво ли не правеха. И много ме боли ръката". То се оказа, че те са я трошили, душили", разказва още съседът.
 
При ареста 44-годишният мъж, който има 16 присъди в досието си, отричал да има общо с престъплението. За последно е бил в затвора през 2018 година.
 
"Към настоящия момент има висящо производство към районен съд Провадия, което е за кражба - рецидив. Той не се е явил на съд и по тая причина е обявен за издирване", каза Орлин Куздов от Окръжна прокуратура – Шумен.
 
Рецидивистът е задържан за постоянно в ареста, ако бъде признат за виновен, го очаква затвор от 5 до 15 години.

Коментари Напиши коментар

21

българин, гражданин

преди 2 месеца

"Турското културно наследство !!!" , еее, това е несериозно! Най-уредени и безопасни са селата с българските мюсулмани от турски произход. Моето село е такова и хората са страхотни!

20

Анонимен

преди 2 месеца

Какво очаквате,това ще бъде в бъдеще ежедневието ни.Ние не сме Европа.

19

Анонимен

преди 2 месеца

Офце, събудете се вече. В селата е страшно, не завиждам на никой които живее там. А те са възрастни, които нямат къде да отидат. Всички села са превзети от цикламените компанчи и е страшно.