Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Еленът лопатар заживя своя нов живот - щастлив и свободен в гората над Св. Влас. Историята му беше разказана преди дни в "Новините ON AIR".

Той израснал сред крави и изгубил своята идентичност. Впоследствие започнал да създава неприятности на местните животновъди и да наранява с рогата си кравите, с които играе. Решението, което е трябвало да бъде взето, е тежко, но неизбежно - еленът да бъде отстрелян.

В Bulgaria ON AIR обаче повярвали, че може бъде спасен и събрали около идеята десетки съмишленици.

Кметът на община Кърджали Хасан Азис откупил елена от ловното дружество. Стажантът на "Новините ON AIR" Елеонора Дъбова поела инициативата и приела животното в семейния зооопарк. Със случая са ангажирани ветеринари и местни хора от селото.

Първият опит грациозният обитател на гората да бъде упоен и транспортиран се оказал неуспешен. Еленът се скрил. Стигнало се до часове на дебнене из гористата местност на Кьосево, а впоследствие часовете се превърнали в дни. През това време еленът продължил да притеснява местните.

Непрестанните опити дали резултат и след точно шест дни еленът лопатар бил упоен и заловен. Кметът на село Кьосево Нурхан Юмер коментира, че хората от селото са били повече от щастливи.

"Много се радвам, много. Еленът е упоен, ще черпя тогава", каза той.

Животното бе поставено в специален сандък. Около 22 ч. документите по прехвърлянето бяха предадени и започна преместването в транспортната клетка. Тази сутрин еленът е пристигнал в своя нов дом.

В акцията с щастлив край са се включили кметът на община Кърджали, ловното дружество, собственикът на частния зоопарк в Бургас и местни хора от Кьосево.

Вижте повече по темата в репортажа на Иван Кънчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

?

преди 2 години

Гонипасящите крави - имаме кандидат за президент, който разбива опозицията. ГЕРБ или ИТН ще го припознаят първи?

17

Елена

преди 2 години

До Асан - Ти с този "интелект" или си от Герб или си от ДъПъСъ - Нормален човек няма как да мисли така ?!

16

Асан

преди 2 години

Веднага на филе Елена :)))

fallback