Снимка: БГНЕС
Товарен кораб, който плава под панамски флаг, вече втори ден седи заседнал край местността Яйлата, в северната част на Българското Черноморие. Причините за инцидента все още се изясняват. Основната версия е човешка грешка, съобщават от Морска администрация - Варна, предаде Нова тв.
 
Влошаването на времето обаче може да забави и затрудни акция по изваждането му. Пробойните по корпуса на плавателния съд също представляват проблем. За да може той да бъде изтеглен, се налагат много внимателни огледи под вода. Водолази трябва да направят детайлен оглед.
Още по темата
 
От Морска администрация съобщиха още, че на борда на кораба има 20 тона гориво и засега няма да предприемат действия по изваждането му. За момента няма разлив на гориво в морето. Корабът превозва и 2800 тона торове на гранули. 
 
Местните жители изразяват притеснението си, че при разлив на тези вещества във водата може да се стигне до еко катастрофа. 
 
Няма опасност и за екипажа, които са 9 турски граждани.

Коментари Напиши коментар

14

Петър

преди 7 месеца

До XaxaxaxaxaxaxaxaxaxaОт къде си чул за тази сирена на радара,много книги си чел.

13

Xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

преди 7 месеца

Е тоя кораб неуправляем ли е бил, що ли, та да отиде до брега и да се наниже на скалите. Нещо малоумно има. Тия да не са били пияни. НЕ БЕ, изобщо не са били пияни, а само леко почерпени :) То кораб така се забива в брега, в хубаво време и в район почти без трафик. На целия кораб да не се намери 1 трезвен моряк да чуе сирената за предупреждение на радара, като наближи бряг с висока скорост и почва да пищи, ама трябва да има и кой да я чуе.

12

Ами

преди 7 месеца

Турчин като се качи да управлява нещо по-голямо и по-сложно от камила, накрая все така става :( Дано поне да не възникне разлив на гориво и тия торове да не се изсипят накрая във водата.