Снимка: БГНЕС
fallback

Най-успешния летен сезон за последните 10 години отчитат в Девин.

Предимно български туристи са летували в града, а увеличението на туристическия поток се обяснява като резултат на ограничените пътувания в чужбина по време на пандемията и завръщането на българите към родните курорти.

Според кмета на общината Здравко Иванов се наблюдава ръст на туристи през лятото, но данните ще се обобщават след края на все още продължаващия сезон.

Заради ковид заразата туристите вече залагат на програми, свързани със спортуване на открито, разходки и укрепващи имунитета процедури. Летният сезон в града на минералната вода очевидно се удължава и през последните седмици на септември, преобладаваща част от хотелите са заети, предаде БТА.

Близо 90 процента от хотелите ще продължат да работят и през есенно-зимния период, тъй като Девин се стреми да се докаже като целогодишна дестинация, коментира Здравко Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Гост на Девин

преди 2 години

Девин може да стане чудесна туристическа дестинация , като природна даденост всичко е повече от където и да е в планинските ни курорти.За съжаление инфраструктурата е в окаяно състояние. Парко местата не са достатъчно за гостите на градчето, еко алеята не се почиства редовно, няма зона за домашни любимци...Няма организирани мероприятия . Може би трябва да се вземе примера на Банско където се организират фестивали, дни на изкуството и местните обичаи и т.н.

19

Иво

преди 2 години

Истина е,че има много пуми в този иначе красив Български град.

18

анонимен

преди 2 години

Предимно Поомаци,но много гостоприемни.Има и малко Българи.

fallback