Напрежението на протеста в Айтос днес ескалира, като дори се стигна до пререкания с полицията.

Над 1000 души се събраха днес на протест в Айтос с искане да се предприемат спешни мерки за изграждане на нов обходен път, който да изведе тежкия трафик извън града. Хората са категорични, че този път държавата трябва да ги чуе и да вземе адекватни мерки, за да няма повече жертви и почернени семейства.

Още по темата

Стигна се и до напрежение, след като протестиращите пробиха полицейския кордон.

Напрежението в града ескалира след като в понеделник ТИР помете лек автомобил на пътя и уби на място 33-годишният Нури Хюсеин и двете му деца. Сред протестиращите днес бяха и близки на почерненото семейство от село Речица.

Блокадата на пътя продължи над два часа, а айтозлии се канят утре отново да излязат на пътя, за да изразят недоволството си.

Местните споделят, че за последните 10 години тежките инциденти с камиони в Айтос са повече от 25.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

60

Сюлейман паша

преди 1 месец

До Диана! ,,...турците отдавна прогониха бьлгарите от тези краища..." Ами,вместо да киснете по цял ден по кафенетата на по чашка кафе и да прекарвате живота си като вьлци единаци, вземете ,че сьздайте семейства и се умножавайте,за да не могат турците да ви ,,прогонват"!Брейй,под всеки ганчовски проблем се оказва някакьв турчин!!!

59

Анонимен

преди 1 месец

Да закъснели са , подобни неща вървяха при предишното управление те имаха приоритет да правят пътища, оттук нататък няма начин да дойде власт която има такъв приоритет вече.Така че който се уредил с пътища се уредил. Закъснелите да палват пътищата които вече са направени примерно в София.

58

Анонимен

преди 1 месец

Не чух кметът там ли е бил с цялата администрация или