Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

България се намира в четвъртата вълна на коронавируса. Случаите на новозаразени и починали се увеличава, а от МЗ оповестиха новите противоепидемични мерки. Те обаче не бяха одобрени от туристическия бранш и много заведения решиха да не спазват вечерния час и да затворят заведенията до 23.00 часа.

Очаква се да се проведе днес в София национален протест. Очаква се в демонстрацията под мотото "Свобода за бизнеса" да се включат представители на редица сдружения и асоциации от хотелиерския, ресторантьорския, туристическия и транспортния бранш, увеселителни и детски центрове в България, фитнеси и частни школи за изкуства, предава Bulgaria ON AIR.

Oще по темата


Собственици и заети в тези сектори ще протестират срещу новите ограничителни мерки, въведени срещу разпространението на COVID-19 у нас, които водят до спиране и намаляване капацитета на работа на редица обекти. Собственици на заведения твърдят, че оцеляването им е поставено на карта с въвеждането на новите мерки срещу COVID-19 и липсата на компенсации за ударените сектори.

Днес се очаква двете най-големи обединения в туризма - Алиансът на туристическата индустрия в България и Конфедерацията на българския туристически бизнес, да подпишат меморандум за сътрудничество и общи действия, както и да създадат Национален кризисен щаб за спасение на туризма в България в условията на глобална пандемия.

На този фон от Министерството на здравеопазването коментираха, че протести няма да спрат разпространението на вируса, както и че засегнатите от мерките физически и юридически лица трябва да бъдат обезщетени и компенсирани за наложените им ограничения. Допълват също, че е било дадено необходимото време за подготовка за новите условия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 2 години

Реално не разбирам, защо спират частните школи за изкуства. Нали децата ще са по 200-300 в коридорите. Защо не ограничат школите по 1 дете/обучаващ се на 8кв.м., като музеите и да ги пуснат. Фитнесите също, по един на 12кв.м. и да ги оставят. Кръчмите, театрите и др. така са си добре. А туристическия бранш трябваше да настоява за правила и мерки за целия бранш, още преди месец, за да са спокойни гостите и да почнат резервациите. А те искат без нищо, пари и гости да имат.

33

палатка касичка

преди 2 години

ако знаете мая общата колко пари губи от тия протести :) неини хора управляват , нема как тя да си викне мажоретките дето никоя система не може да убие и ония мед. сестри да скачат от прозорците .

32

Анонимен

преди 2 години

МЗ ще обезщетява,компенсира работещите физически,юридически лица заради мерките предприети с/у вирус Ковид с който не могат да се справят прииждащ на вълни алфа,бета,гама,делта и т.н. представени поотделно по мутационни характеристики с параметри на изменения на образеца от статслужбите им по вълнови признаци на разпространение и за опасност по прогнози за количество на заразени от населението по места попаднали в обхвата на вълните сумарно изразени,а средства за компенсации от къде щом няма МФ.

fallback