Снимка: БГНЕС
fallback

След като новите противоепидемични мерки вече са в сила, ресторантьори, хотелиери, собственици на заведения и работещи в бранша се готвят за национален протест, съобщава Bulgaria ON AIR.
Oще по темата

В няколко града заетите в тази сфера излязоха на протести. Сред областите са Русе, Добрич, Хасково и Варна.

Собствениците на заведения са категорични, че няма да затворят в 23.00 часа, както гласи заповедта на здравния министър, а дискотеките ще отворят, въпреки забраната.

За утре е насрочен и национален протест, който ще бъде подкрепен от транспортния и таксиметровия бранш и Асоциацията за здраве и фитнес.

За 28 септември се готви национален протест на транспортния бранш.

"Ние никога не сме били затворен бизнес по смисъла на наредбите и заповедите на министъра, вследствие на което не сме получавали финансиране. Сега това нещо трябва да бъде променено. Знаете, спряха мярката "80/20", която беше много работеща и от която големите фирми се възползваха", обяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

"След протеста утре започваме ефективни стачни действия в цялата страна и ще подкрепим масово колегите на 28 септември, защото имаме много силни структури във всеки град. Ще блокираме цялата страна, докато не бъдем чути", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 2 години

Сега ресторанти и заведения могат да работят до 23 часа!Миналата година Борисов ги затвори тотално, но тогава кръчмаpчетата не протестираха! Явно Тиквyний е плащал на Алибаба, да не протестират.Сегa джипкo бuбuткoв пак им плаща за да протестират и създават хаос!

15

До 15

преди 2 години

Грешиш . Данните ти не са актуални.

14

Суверена за Радев!!!

преди 2 години

Ах тия *** сега намериха да протестират срещу генерал Радев и да клатят стабилността на държавното ръководство! Нека Рашков ги арестува и им даде тежни присъди!

fallback