Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

За пореден път сайтът за електронно преброяване на българите спря. След фалстарта в началото, от НСИ съобщиха, че работата е подновена, но към 20.00 часа достъпът за регистрация в електронната система "Преброяване 2021" е отново преустановена. Така е и на сайта на Националния статистически институт.  

Oще по темата

По-рано от НСИ съобщиха, че системата вече работи със силно намален капацитет, след като днес след обяд за два часа бе прекъсната връзката с регистри на други институции. Това бе причина хората, опитващи се да се преброят, да виждат на екраните съобщение за грешка.

"Технически екипи следят внимателно работата на платформата и постепенно ще увеличават капацитета й. Информацията не е засегната и всички данни, постъпващи при преброяването, са защитени", уверяват от НСИ, цитирани от БГНЕС.

До тук е ясно, че къ 13.00 часа са се преброили 14 177 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 2 години

Незабавно уволнение на ГДБОП и всички свързани със Съвета за Киберсигурност, който отговаря тази система да функционира. Те са причината да не работи

58

Анонимен

преди 2 години

Аз се преброих. И въпреки това се оказва, че с трепет трябва да очаквам среща с преброител. Защо? За да му дам номерче. Кога? Не се знае. Защо трябва да му дам номерче, щом съм се преброила електронно и номерчето ми го има в системата? Не се знае. Ще бъда ли глобена ако не си дам номерчето на преброител, защото работя и живея сама, т.е. няма кой да му даде номерчето ми? Не се знае.

57

Слави

преди 2 години

Важното е парите да са усвоени.Преброяване на дивите зайци и врабчета

fallback