Снимка: БГНЕС
fallback

Поредна опасна мода сред децата в интерснет. В социалната мрежа TikTok група младежи пуснаха видеоклип, на който се вижда как влизат през разбит вход в помещенията под паметника на българо-съветската дружба във Варна. Децата се качват по необезоасено стълбище и стигат до върха на аметника, който е на 20 метра, съобщава БНТ.

Преди повече от 30 години на двата входа са поставени метални решетки, които често са изкъртвани от младежи, търсещи екстремни преживявания. Това е поредният опит на младежи да стигнат до най-високата точка на паметника, навярно за да докажат с безразсъдната си постъпка колко са смели. Част от видеоклипа е заснетa през нощта, което е още по-опасно.

Под паметника има бомбоубежище и няколко помещения, които не се поддържат от години и влизането там е забранено и опасно. Преди време те са били свърталище на наркомани и бездомници, а днес място за любителите на адреналина сред младежите. Монументът е държавна собственост.

"По тази причина ще настоявам да се извърши проверка и да се вземат съответните мерки за повишаване на нивото на тази безопасност от охранителната фирма", заяви областният управител.

От Община Варна призоваха родителите да обръщат повече внимание на децата си."Колкото и да обезопасяват държавата и общината и родителите трябва да си контролират децата. Щом има някакви решетки, значи нямаш работа там, не трябва да влизаш. Не трябва да чупиш и да рушиш", казва Иван Тобиев. За да се избегнат инциденти, служители на полицията и жандармерията правят обходи на паметника денонощно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Дарвин

преди 2 години

Браво младежи!

76

varg

преди 2 години

*** лапета ей.И аз съм влизал там,но не публикувам,където всички може да го видят.

75

Анонимен

преди 2 години

До Абе ЕЙ!Пепелищата ли? Ей ся по новините, шефа на Топлофикация София каза че това което е построено по социализма, те сега не могат да го направят отново. Бай Тошо каквото построи, тия сега не могат да го боядисат бре. Кви неща дрънкаш ти бе, нормален ли си? Кви пътища бойко е построил? 50 км. магистрала, дет дори не е магистрала. Всичките му пътища,след първия дъжд - няма асфалт. След втория - няма го и чакъла. И остава тиня само и разруха и почват ремонтите. После следва ремонт на ремонта.

fallback