В Гърция от днес в сила влизат нови изисквания за пристигащите. Задължителен тест вече се прави на всички, които влизат в страната и нямат поставена ваксина. 
 
Засега е ясно, че новата мярка ще се прилага до 3 септември, но най-вероятно след това тя да бъде удължена. 
 
Пътуващите през "Кулата" не приеха добре новото изискване. Хората намират за излишно да се правят изследвания на пункта, след като всеки, който влиза в Гърция, е задължен да покаже резултат от отрицателен PCR или бърз тест.
 
"Все едно се съмняват в качеството на нашите тестове. Нали знаете, всяка държава си има правила. Според нас не е приемливо. Все едно, че се усъмняват в качеството на нашите тестове", коментираха пред Bulgaria ON AIR пътуващи.
 
Днес на границата имаше предимно почти изцяло ваксинирани хора. Единици бяха тези, които представяха тестове.
 
"И аз съм с ваксина, тук само той е без ваксина – съпругът ми, но той е с много високи антитела, и даже не му дават да се ваксинира", коментира една от пътуващите към Гърция наши сънароднички.
 
При положителен тест на границата се налага 10-дневна карантина, е при нарушение глобата е 5000 евро. Пътуващите, заедно с далите положителна проба, ще могат да избегнат карантината, ако имат два отрицателни теста, направени в рамките на последните 24 часа.
 
Вижте повече в репортажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase