Снимка: Pixabay
Центърът за защита на природата и животните в Добрич търси кръстници на седемте пиленца от редкия вид ему, които се излюпиха в инкубатора на парка, съобщи за БТА директорът на центъра Християн Христов. 
 
Той обясни, че новите обитатели, които вече са на четири месеца, са преминали контролен преглед и вече няма никакви опасения за костите им - те са здрави. Три от новородените са наддали до 11.5 килограма, а останалите тежат по 7-8 килограма.
 
Малките ему са потомство на седемгодишните Фред и Уилма, които зоопаркът в Добрич придоби по т.нар. размножителен заем. 
 
Родителите получиха имената си след публично допитване от зооцентъра, а природолюбители "признаха" древния им произход и ги кръстиха на популярните герои от анимационния сериал "Семейство Флинтстоун".
 
"Предстои на екоакция или някакво друго публично събитие в зоопарка да представим новото попълнение в семейството на Фред и Уилма. Вече знаем кои от пилетата са момичета и кои момчета и очакваме да бъдат подходящо именувани", каза Християн Христов.
 
Птиците ему, чиято древна родина е Австралия, са сред атракциите в Центъра за защита на природата и животните. Представителите на вида обичайно достигат до 50-60 килограма. Птиците гиганти са със закърнели криле,не могат да летят, но се смятат за големи бързоходци като за ден могат да изминат до 25 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase