Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
През последната седмица в платформата на Helpbook.info получихме множество сигнали, касаещи занемареното  състояние на улици и междублокови пространства от цялата страна. В столицата на ул. "6-ти септември“ на тротоара и пътното платно вече повече от два месеца има изсипани строителни материали, които напълно блокират тротоара и частично пътното платно.

"Пешеходците са принудени да вървят по пътното платно с риск за живота и здравето си, а автомобилите да заобикалят купчините. Това положение остава непроменено близо два месеца. Преди над месец и половина е подаден сигнал до Столична община, след който няма никаква реакция“, пише нашият потребител, а от изпратените снимки е видно, че проблемите в района са далеч повече.

От месеци преседяват строителни отпадъци и около детски площадки в Русе. За момента липсва реакция от отговорните органи, но се надяваме в близко бъдеще това да се промени.

Изпратиха ни сигнал, свързан с детската площадка в жк. „Запад“ гр. Благоевград: „Площадката е в ужасно състояние,за пясъчника няма да говоря. Липсват дъски от оградата, резета на вратите, едната пързалка е изкъртена. Пясъкът е супер мръсен и пълен със всякакви гадости“. Молбата е за взимане на спешни мерки по почистване и реновиране на съоръженията.

Завършваме днешния обзор със сигнал от район „Подуяне“, относно нагло паркиране в тревните площи: „Пиша Ви, защото след направен ремонт на тротоара не са сложени колчета от едната страна, където той е скосен и разбира се се намират "хитреци", които си мислят, че могат да са нещо ПО- от всички други и използват мястото, за да паркират под прозореца на блока си (в тревното пространство) и минават с тежките си коли върху новопоставените тротоарни плочки и скоро всичко отново ще е разместено и в локви. Всяка вечер там има минимум 2 коли, а напоследък и трета, притесняваме, че ако не бъдат глобени и други ще последват примера им“.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 2 години

Живея в малко градче , но на тротоарите всеки сложил по нежо ненужна, пясък, дърва, ***, железа, строителни материали и пр. не можеш да вървиш по тропояра . Има гараж, но го е направил на склад, колите на пътя. Демокрацията върна Бай ***.Изчистил си двора, *** на тротоара с години.

1

Анонимен

преди 2 години

В държавата на жалкия фигурант е така!!!

fallback