Снимка: Pixabay
fallback
Сигнал за жестокост към кучета е подаден в Ямболско. Животните са открити в изоставени постройки. 
 
"Това, което заварихме, е потресаващо. Вътре има пет живи кучета, като три от тях са затворени и вързани, а други две живеят навън. Имат краста, дерматит, алергии", каза пред bTV председателят на зоозащитната организация "Добрите феи" Миглена Дерменджиева.
 
"Вътре има и скелети на кучета, които са били вързани на верига. Те са умрели там преди повече от месец", допълни доброволецът Радостин Даскалов.
 
Вчера е извършена проверка от полицията и Областната дирекция по безопасност на храните.
 
ОТ ОДБХ обясниха, че единственото нещо, което могат да направят, е да съставят акт на собственика. От общината също нямат правомощия да изземат животните, макар и да има достатъчно причини за това.
 
За момента петте кучета остават в изоставените постройки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Валя

преди 2 години

Снощи гледах клиповете и повярвайте ми гледката беше потресаваща..Кости ,черепи ,опашки ,уши ..разчленени ..Ужас ..! Кучетата са умирали месец може би бавно на синджири..Нещо ужасно ,а кмета бил отказал сьдействие по случая .. За кой пьт подобно зверство жестокост ..?? Това не са хора ,а мьрши заслужаващ сьд и затвор за сьдизьм на живо сьщество

22

от село

преди 2 години

При мен на село, комшията който е на 67 г., ерген много често взема животинки и нищо не им дава, било храна, било и вода; обаждах се на тел. 112, но след като ме свързаха с РПУ-то и от там ме попитаха дали нямам друга работа, че се занимавам с подобни неща. Тази зима осинових поредно куче, а на пчелина отглеждам и над 28 котки; имам язовци, таралежи, изобилие от птици които са се настанили в моят имот от 19.4 дка. Храна има в изобилие, но една от селските бари минава покрай мен, а водата е чист

21

Анонимен

преди 2 години

Жестокостта към животните е присъща на българина от стари времена. Четете Любен Каравелов.

fallback