Снимка: БГНЕС
fallback

Съдът отмени глоба от 10 000 лв. на бивш зам.-министър, санкциониран по „Магнитски”

Съдът отмени на първа инстанция глобата от 10 000 лева за конфликт на интереси на бившия заместник- министър Александър Манолев, санкциониран по закона "Магнитски". Вместо това Антикорупционната комисия, която е обвинител, е осъдена да плати 6 000 лева на Манолев за разноски, предаде Нова тв.

През октомври 2019 година Комисията откри конфликт на интереси заради къща за гости край Сандански. Според журналистически разследвания Манолев е ползвал имота като лична вила, въпреки че е взел близо 400 000 лева по европрограма за туризъм. Първоначално Столичният административен съд потвърди решението за конфликт на интереси, но ВАС върна делото за ново разглеждане. Този състав на съда не открил достатъчно доказателства за нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Вуйчо Ваньо

преди 2 години

Тая и вчера роди!!! Тоя самолет докато кацне тая ще народи малка колония ба си.

15

no one

преди 2 години

ВАС работи за хора на колумбийските картели и за мексиканската Синалоа и ел Чапо (Дребосъка), както и за връщането на Борисов, който чрез връзки с това, което остана от ВИС работеше с наркобароните и с тези пари поддържа своята тайна полиция.

14

Влади

преди 2 години

Обичам го този български съд, толкова справедлив, толкова милостив. Браво!!! На крадците им изплащат компенсация, убийците и изнасилвачите се пускат на свобода, по-живо, по-здраво. Галеви са в чужбина. Чудя се, защо Цв. Василев и Божков се хабят зад граница, тук никой нищо няма да им направи.

fallback