Снимка: Pixabay
В пловдивска болница обявиха жива жена за починала. Сигнал за случая подава племенникэт на жената. От ръководството на болницата потвърдиха за грешката и я обясниха с лекарска небрежност.
 
80-годишната Еленка Иванова е приета в пловдивската болница „Свети Георги” миналия уикенд. Племенникът й разказва, че е имала симптоми на COVID-19.
 
„Там й направиха бърз тест и установиха, че е положителен. Беше със затруднено дишане и ниска сатурация”, разказа пред Нова тв Георги Георгиев. Два дни по-късно от болницата му съобщават, че леля му е починала.
 
„Не помня името на лекаря, който ми се представи и каза, че моята близка е починала и трябва да отида до болницата, за да получа личните й вещи. За освобождаването и за аутопсия”, добавя още Георги. 
 
Той взима вещите на леля си и започва да урежда погребението. Съобщава и на близките на Еленка, че е починала. 
 
„На около 10 човека съобщих. Започнах да търся нейния телефон, за да открия номерата на другите. В багажа не можах да го открия и реших да го прозвъня, за да не ровя. На второто позвъняване, леля ми отговори, при което останах потресен и в първия момент помислих, че съм объркал номера и някой друг ми вдига”, разказва Георги. 
 
„Тя отсреща вика, ало, ало, Жоре, кажи леля. Аз тогава само я слушах, не можех нищо да кажа. И успях да я попитам, лелъо, как си”. 
 
За да е сигурен, че чува гласа на леля си, моли и други хора да й се обадят. След като се убеждава, че това е леля му, Георги иска обяснение от лекарите. 
 
„Ами станала е грешка, но важното е, че бабата е жива. Това бяха думите на медицинската сестра”, казва Георги. Подава сигнал и в полицията. Оттам му обясняват защо е станала грешка и леля му е била обявена за починала: 
 
„Имало починала пациентка с това име, но не е леля ми. Явно са се дублирали първите имена”.
 
От болницата потвърдиха, че объркването наистина е станало заради дублирането на имената на две от пациентките.
 
Същият ден е починала жена на име Еленка, но с друго презиме и фамилия. Но дежурният лекар взел грешната документация. Вече му е потърсена дисциплинарна отговорност. От лечебното заведение обаче твърдят, че племенникът на Еленка се е държал агресивно и е ударил шамар на лекар.

Коментари Напиши коментар

83

Лешояд

преди 11 месеца

И как племенникът организира погребение без да е видял трупа. Явно е нямал търпение леля му да си иде на оня свят, за да прибере я скътаните й пари, я някой имот.

82

Анонимен

преди 11 месеца

Племенникът нещо не ми вдъхваше доверие, защо толкова се е разгневил, че леля му е жива. Това не е нормално поведение. Като гледах репортажа имах чувството, че даже съжалява, че банката е жива.

81

ДА

преди 11 месеца

Някои ръкопляскаха на лекарите,ама аз мисля,че малко ги бият!