Снимка: Pixabay
fallback

По време на лов за дребен дивеч днес е прострелян ловец от ПЛСР "Розино", членуващ в Сдружение "Ловно-рибарско дружество Карлово". Инцидентът се е случил по невнимание, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Инцидентът се случва точно в деня, в който беше открит ловният сезон за пернат дивеч.

Пострадалият ловец е откаран в болница. Прострелян е със сачми в ръката, лицето и врата. Няма опасност за живота му.

Уведомени са Регионална дирекция по горите - Пловдив и Районното управление на МВР. Ловът е спрян. Оръжието, с което е причинен инцидентът е задържано от служителите на МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

Изпълнителна агенция по горите отново призовава ловците да бъдат отговорни при провеждане на ловните излети. Да спазват стриктно правилата за безопасно боравене с оръжие по време на лов. Нека, по време на лова, с действията си не застрашаваме собствения си живот и живота на колегите до нас, се казва в призива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

SS

преди 2 години

Да си ловец преди години беше модно и всички които имаха пари си платиха и станаха.В Бг има 4 вида ловци.1 Ловците по мода,2 Ловци по наследство,3 Ловци бизнесмени които имат бизнес на ръба на закона или често прекрачвайки го. Затова са станали ловци заради оръжието.4 Истинските страстните ловци спортисти ,но те са почти на изчезване.Има и 5 група автентичните бракониери които практикуват траперски лов но не знам дали още се срещат.Имаше ги към 70од на миналия век.

28

Анонимен

преди 2 години

Наздраве!

27

Анонимен

преди 2 години

Ужас, онези гъбари с мецаната дали знаят за началото на сезона?

fallback