fallback

Напрежение и грозен спор пред Бачковския манастир. Пред погледите на десетки богомолци бяха разменени неприлични думи, а екшънът приключи с намесата на полиция.

Ябълката на раздора се оказа паркинг с 23 места, който се намира точно пред заведение, в подхода към манастира. Дълги години той е бил държавна собственост, а от Агенция "Пътна инфраструктура" са го отдавали под наем на собственика на заведението Георги Паунов.

"Тази земя е републикански път, аз от години го ползвам и поддържам", заяви Паунов.

Наскоро обаче от Бачковския манастир си връщат собствеността над имота. Отдават го под наем на фирма, която трябва да започне да събира таксата за престой на автомобилите. Паунов обаче не признава документа и неговите служители остават на работните си места на паркинга. Така се стигна до конфликт с новите наематели.

Спорът ще се реши в съда, смята игуменът на манастира.

"За настоящия имот разполагаме с нотариален акт, който беше предоставен и полицията реагира", каза епископ Сионий.

Вижте още в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 години

Отзовават Сионий от Троянския манастир - изпикал се пиян в шадраван и после пил от водата?!БЛИЦ

18

Архимандрит митрофан

преди 2 години

ОНИЯ КОИТО СЕ УСТАНОВИ ЧЕ СА ХОМОСЕКСУАЛИСТИ ДА БЪДАТ ОТСТРАНЕНИ ОТ СВЕТАТА НИ ЦЪРКВА ЗАЩОТО ПЕТНЯТ НЕЙНОТО ИМЕ.НИКОГА В СВОЕТО ИСТОРИЧЕСКОМИНАЛО БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА НЕ Е ИМАЛА ТАКОВА ПОКВАРЕНО ВИСШЕ ДУХОВЕНСТВО КАКТО ДНЕС. И ВИЕ СВЕТИЯ СИНОД СТЕ ПРИЧИНАТА ЗА ТОВА. КАК МОЖЕ ДА РЪКОПОЛАГАТЕ ДУХОВНИЦИ ЗА ЕПИСКОПИ ИЛИ МИТРОПОЛИТИ ЗА КОИТО ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ ТЕ СА ХОМОСЕКСУАЛИСТИ.

17

Чичо

преди 2 години

То на Жоро Манекена (собственикът на заведението) колко ли му остава, та и война ще води. Но за него си е спор за престиж.

fallback