Снимка: БГНЕС
fallback

Организират подписка в Ямбол в подкрепа на "Мини Марица-изток" и ТЕЦ "Марица изток 2". Подписката е организирана от синдикалните организации и цели преразглеждане на енергийната политика на страната, спрямо държавната централа.

ТЕЦ "Марица изток 2" осигурява препитанието на хиляди семейства от цяла Югоизточна България.

С подписката се цели да започнат разговори върху Плана за устойчивост и развитие в частта "Енергетика".

"Защото там пише едно единствено нещо, че догодина, второто тримесечие, започва изграждането на парагазови централи - два броят на 500 мегавата, с функция заместваща ТЕЦ "Марица Изток 2". И с перспектива до 25 година да бъде завършен обекта, каквото и да означава това", каза пред БНР председателят на КТ "Подкрепа" в централата Димитър Чалъков.

Организаторите на подписката  искат да съберат 150 000 подписа в 8 града за една седмица, които ще внесат в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Крами

преди 2 години

Вижте цените на жилищата... на тецаджии им дават луди кредити и цената на имотите е ненормална. Отделно за толкова години в градовете около тец има само казина. Да се бяха събрали, с толкова пари, всичко можеше направи, фабрики и фирми. Жив свидетел съм как си получава заплатата 2700, половината я дава за кредити и отива в казиното. Със стара кола дето преглед не може да мине и с развалени зъби. На този тип кратуни, не искам да им плащам.

27

Танас

преди 2 години

Да внасят ток от Турция, а тези от теца да заминават гастърбайтери в Германия, защо да произвеждаме нещо като можем да го купим по евтино

26

Анонимен

преди 2 години

Затова от българския народ по долни няма, защото са мързеливи зависливи жалки всезнайковци. За информация на анонимния ***, Заплатите не са 4500 даже не са и наполовина и са няколко пъти по ниски от заплатите в този сектор в Европа. ТЕЦ 2 не е губещо а умишлено се изкарва така както беше ТЕЦ 1, БРИКЕЛ ,ТЕЦ Варна, ТЕЦ Бобов дол ТЕЦ 3 целта е да се продаде за може да има пълен монопол . Цената на тока е висока точно от частните централи . За информация на АНОНИМНИЯ *** .

fallback