Снимка: БГНЕС

Четвърто денонощие гасят пожар в кюстендилското село Чуденци. Участва и тежка техника - булдозер, за да направи просеки. Очаква се пожарът да бъде овладян напълно тази вечер.

Засегнати са горски масиви, изгорели са и над 10 необитаеми къщи и спомагателни постройки в селото. В петък пожарът премина на територията на Сърбия. Там вече е угасен напълно, каза пред БНР кметът на Чуденци Кирил Георгиев:

"Овладява се. Все още не е приключил, но се овладява пожара. Има необитаеми къщи изгоряли доста. В Чуденци, освен къщи, горят и гори. Екипи от горкото стопанство докараха булдозери, работят хората, за да може да се спре да не се разпространява повече, защото има опасност да отиде в едно друго село - Режинци, в Ломница можеше да слезне".

Четири пожара за седмица станаха и в землището на село Ломница, недалеч от Чуденци. Обхванати са около 500 декара. 200 декара от тях са в гора. Изгорели са и 8 необитаеми къщи и 10 селскостопански постройки. Там ситуацията вече е спокойна: "В Ломница е спокойно за момента".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase