Снимка: БГНЕС
fallback

Рекордно високи температури имаше и в цялата страна днес. В Русе термометрите показваха 40 градуса, в Плевен - 39, 38 в Пловдив, а в София - 35.

Шестима души са припаднали вследствие на жегите в Пловдив и се е наложила намесата на Спешна помощ. Улиците в града опустяха още в обедните часове, а откритите зони пред заведенията останаха празни.

38 градуса достигна температурата днес в града. Това доведе до пореден ден с много хора, които са колабирали и се е наложило да бъдат прегледани. Двама са приети в болница.

"Истината е, че в обедните часове са тези случаи, излизат хората, това е, въпреки всички наши препоръки за оводняване, за пиене на айран, възрастните да стоят вкъщи, явно не ни слушат", каза д-р Екатерина Анева от Спешна помощ - Пловдив.

Заради жегата Главната улица на града остана пуста. По-смелите пловдивчани потърсиха прохлада и сянка в Цар Симеоновата градина.

"Не, мен жегата не ме плаши, ама пак внимавам, де, щото слънцето е силно и има такива изригвания", коментира Тодор Иванов пред БНТ..

Заведенията в града също останаха празни в следобедните часове.

"Сега от три до шест почти никой не идва, ужасни жеги са и хората предпочитат да стоят на хладно вкъщи", разказа сервитьорът Мариян Милков.

Екстремната африканска жега днес не е рекордна за Пловдив. През 2000-та година термометрите тук отчетоха 45 градуса на сянка. Тогава наистина беше горещо, а центърът на града опустя.

"Имало е, имало е, яко сме се потили, но пък на сенките така, по-късничко излизаме", сподели Мария Вълева.

До края на седмицата в Пловдив се очаква температурата отново да надмине 40 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

ДДРОнег

преди 2 години

Русе е град в Северна България, но правило е, че тук температурите са сред най-високите !!!

42

Има болести

преди 2 години

От човешки характер - като Банев, Божков, Сакскобурготски, Арабаджиев, които много лош пример дават на младите поколения не сте ли съгласни. Има болести дето се лекуват хирургически, има болести дето се изрязват има и такива дето се екзекутират има и болести дето умират само от други болести.Какво да си говорим още?

41

Което пък ми напомня

преди 2 години

Че този тренд и този хайп в нашата страна го въведе ония нерез Николай Банев!РРРРРРРРРРРРРРРРРРР НЕМА ДА ЧУЕШ БАУ И ДЖАФ, ДЖАФ.... САМО ЩЕ УСЕТИШ ЗЪБКИ ВЪВ ВРАТА СИ! Ще пускаме доберманите! Каква хубава порода гони до смърт! Те не лаят, много рядко доберман лае, малко като вълци са!Но вие разбирате, че тези явления толкова характерни за една страна наречена САЩ са толкова чужди за българският бит и етническа култура, че техните проявления трябва да се избиват клиново периодично.

fallback