Снимка: БГНЕС

Днес над България ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи.

Минималните температури ще са от 19 до 14 градуса, по черноморското ни крайбрежие - до 20. Преди обед ще бъдe предимно слънчево. Следобед ще се развиват купести облаци, повече над планините. Валежи не се очакват.

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 км/ч, по планините - до умерен от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса, а по Черноморието - 26-29, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието преди обед ще бъде слънчево, а следобед ще има купеста облачност с умерени североизточни ветрове. Вятърът ще бъде от североизток умерен до 40 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 26 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие, до 25, 26 градуса по южното.

Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 м, по южното - умерено. Има условия за поява на мъртво вълнение.

В събота и неделя слънцето отново ще сипе жарки лъчи. Ще бъде слънчево и топло над цялата страна. В събота следобед ще превали над Рила и Пирин.

От понеделник започва период със сухо и горещо време. В понеделник следобед ще има облаци над югозападните райони.

Във вторник в населените места температурите ще надвишават 35 градуса, в района на Сандански - до 39,40 градуса. По Черноморското ни крайбрежие показания на термометрите до 30, 32 деления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase