Снимка: БГНЕС
fallback
Акция на КПКОНПИ се провежда в Сандански в момента, съобщи Нова тв. Тя е по повод съмнителна обществена поръчка за сметосъбираща техника.
 
Процедурата е проведена по време на мандата на предишния градоначалник Кирил Котев и е за 700 000 лв. Четири машини втора употреба за сметосъбиране, които вече са амортизирани, са били закупени. Сега е обявена нова поръчка за закупуване на две машини.
 
При една от схемите през 2015 г. фирма "Кънтри Ауто" ООД купува кран за сметосъбиране на стойност 31 000 лв. Три години по-късно машината е продадена на "Тип Топ Рент" ЕООД за 34 хил. лв. Тя обаче продължава да се оскъпява и само три дни по-късно я купува фирма "Версо 2011" ЕООД за 66 хил. лв. В същия ден въпросният кран е продаден на Община Сандански.
 
Пазарната стойност на цялата техника е 130 00 лв., а Общината я купува за 700 000 лв. Запознати смятат, че това е и предметът на разследване на Антикорупционната комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Асан

преди 2 години

5 години къде са спали агентите на данс - Парите са изядени и изпити вече :)))

14

Капиталист

преди 2 години

Е, това е принципът на икономиката. Да купиш евтино един продукт и да го продадеш скъпо. Скъпата цена може да е била продиктувана от спешност или голям интерес. По същият начин, плащаш ниска заплата на хората да изработят даден продукт, и после печелиш от продукта така, че освен заплатата и данъците да можеш да си купиш за няколко къщи и колица. Ще разберете, че капитализмът е изключително идиотска система (или поне се е идиотизирала от свръх-консумацията) но ще е късно.

13

ЕДИ КОЙСИ

преди 2 години

ПАЗАРНА ИКОНОМИЯ

fallback