Протест и напрежение в пазарджишкото село Братаница заради убитото на пешеходна пътека 8-годишно момиченце. 
 
Хората се събраха на мирен протест и настояват за незабавни действия от страна на отговорните институции и за справедлива присъда.
 
Протестиращите искат да бъдат предприети незабавни действия от държавата. Те твръдят, че по главния път никой не спазва правилата за движение и всеки ден са на крачка от нова трагедия. 
 
"Една кола мина със 130 км/ч. Бяхме потресени, не видяхме номера, но беше ужасно", споделят пред Bulgaria ON AIR жители на селото.
 
"Тук изобщо дистанция не се спазва, карат все едно е магистрала. Защо трябва да чакаме да се случи нещо както вчера, някаква голяма загуба?", възмущават се хората. 
 
Протестиращите искат да се сложи и "легнал полицай" на пешеходната пътека. 
 
"Трябва някакви мерки да се вземат, защото се кара безобразно. С такива скорости тук ще се изтрепем всички", коментират протестиращи.
 
Хората бяха изненадани от засиленото полицейско присъствие в Братаница и спряното движение тази сутрин. 
 
С ужас и днес очевидците на трагичния инцидент си спомнят за блъснатото дете и продължават да търсят виновните. И днес се обсъждаше закъснението на линейката. 
 
"Сестра ми звъня на на 112 поне 3-4 пъти. Всички, които бяха наоколо, казват, че е дошла 30 минути след като се обадихме", казва Десислава Колева.
 
От Спешна помощ отново отрекоха обвиненията за закъснение на екипа.
 
"Сигналът е получен в 11:40 часа. Екипът пристига на място в 11:51 часа. Детето е в клинична смърт, извършена е реанимация в пълен обем. И тръгва да се кара към Спешно приемно отделение на МБАЛ - Пазарджик", обясни хронологията д-р Борис Манев - директор на ЦСМП - Пазарджик. 
 
"Екипът буквално е излетял, защото всички са разбрали, че става въпрос за катастрофа и за пострадало дете", добави гл. сестра Петя Дишкова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase