fallback

Трагедия на пътя. Служител на областната дирекция на МВР в Пазарджик блъсна 8-годишно дете на пешеходна пътека в село Братаница. По-късно момичето почина в болница. Шофьорът е задържан за 24 часа.

8-годишната Моника е блъсната, докато с по-малкия ѝ брат пресичали на пешеходна пътека главния път в пазарджишкото село Братаница.

Oще по темата
"Понеже имаше много движение, колоната назад спря и те тръгнаха да пресичат и вече в другата лента той тръгна да ги изпреварва и я удари. Детето изхвърча от пешеходната до аптеката. Чу се много силен шум, караше поне с над 90 км", посочи свидетел на трагичния инцидент пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Въпреки че автомобилът не е обозначен, се оказва служебен и е управляван от служител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. След като блъснал детето, шофьорът ударил и пътен знак и се качил на тротоара, спирайки на метри от аптека. Сред първите озовали се на произшествието е Десислава.

"Детето имаше много добър пулс. Беше започнало да посинява. Започнахме изкуственото дишане, върна се цвета на устата, порозовя и устата, но линейката отне толкова дълго време. Накрая започнахме сърдечния масаж, защото пулсът ѝ намаляваше и намаляваше...", разказа Десислава Колева.

Според местните хора медицинският екип се е забавил повече от 30 минути. От Спешна помощ отговориха, че не е имало забавяне.

"На десетата минута е започнала реанимация на детето от нашия екип", заяви директорът на ЦСМП Пазарджик д-р Борис Манев.  

Детето е било все още живо, когато е прието в МБАЛ Пазарджик, където по-късно е починало. Окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова лично направи оглед на мястото на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.

Шофьорът е задържан за 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Това л.айно

преди 2 години

полицейското с колко промила алкохол е било в кръвта, с колко вида наркотици е било назобено?! - нещо ни ги спестявате тия подробности май...

64

Ицо

преди 2 години

До Анонименне съм съгласен,ако това което казват е истина а именно че полицая е тръгнал да изпреварва спрели автомобили които са спряли ИМЕННО на пеш.пътека за да пропуснат децата то той няма никакво оправдание,не споменавам това че точно те са хората които трябва най много да спазват правилата за да са пример а тук е точно обратното

63

34г стаж

преди 2 години

Няма нужда от да философствате много-много, има убито дете. Освен това всеки е на мушка на какви ли не откачени с книжка. Знаете ли примерно, че в Швейцария е било подобна анархия, а сега може да те тикнат в дранголника за превишена скорост в населено място по-вече от 50км/ч над ограничението, даже без да направиш нищо друго-само защото караш бързо. И тук трябва да е така, иначе утре може вашите деца да блъснат

fallback