Снимка: БГНЕС
fallback

В търсене на прохлада в летните горещини все повече туристи се отправят към планината не само през почивните дни, а и през седмицата. Планината обаче и през лятото, както през зимата крие своите опасности.

Само преди ден се наложи спасителите от Разлог да помагат на двама младежи от Израел, които предприели преход от хижа "Вихрен" към хижа "Яворов". Момчетата не са били подготвени физически за похода и не са носили достатъчно вода.

Благой Максимов от ПСС Разлог разказа пред БНТ за инцидента и даде няколко съвета при посещения в планината.

"Първо да се проучи много добре маршрута, по който искат да се движат. Да тръгнат в ранната част на деня, да не закъсняват с излизането в планината, да ходят по възможност по маркировка, която ги води и да ходят с човек, който познава района", посъветва той.

Препоръчва се да не се ходи в планината сам, а ако това стане да се информират близките преди тръгване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

катерач

преди 2 години

Обичам похоТ в планината ;)

1

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Евреите са кекави. А на Българите никой да не казва,че Планината е опасна,защото са й рожби. Бива просташки публикации,но тая е за световния музей по ненадмината простотия. Единственният проблем е ,че из планините ни има куп ислямета и zиrani,които все дебат да изнасилват. Като пomazите на Рила. Познавам момиче,което бе изнасилено от цirani и пomazi . Бяха й предложили да й качат багажа до Езерата с мулета й я изнасилили варварски. Два дни са я държали заложница. Питайте еничарите в полицията,за

fallback