Снимка: БГНЕС, архив

Окръжната прокуратурата в Бургас поиска от министерствата на околната среда и водите, на регионалното развитие и на туризма да предприемат мерки във връзка с констатирано незаконно строителство на плажовете „Смокиня-Север“ и „Каваци-Юг“.

Държавното обвинение се е самосезирало на 12 април след публикации в медиите, в които се съобщава за разораване на пясъчна ивица на плаж „Смокиня“. Извършени са проверки, при които са установени административни нарушения. Съставени са и актове.

Според прокуратурата регионалното министерство трябва да предприеме дейности по събаряне на преместваеми обекти, които са поставени без влезли в сила разрешения. От МОСВ пък трябва да прецизират законосъобразността на извършваните дейности на територията на плажната ивица на морски плаж „Смокиня-север “ и „Каваци-юг“ в Созопол.

Още по темата
„Окръжна прокуратура – Бургас, чрез ВАП, сезира Министерство на туризма да прецизира одобряването на нова схема, по реда на чл.13, ал.3 ЗУЧК за поставянето на преместваеми обекти и съоръжения на територията на морските плажове - „Смокиня -север “ и „Каваци-юг“ , в т.ч. ползваната допълнителна търговска площ по чл.10, ал.8 ЗУЧК. МТ следва да съобрази с регламента на ЗТ, дефиниран особено в параграф 33 и сл.от ДР на ЗТ във връзка с евентуалното одобряване на новата схема. Министерството на туризма следва да проследи как се спазват договорите за концесия на морските плажове „Смокиня-север “ и „Каваци-юг““, съобщават още от държавното обвинение.

Трите министерства трябва представят доклади до 23 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase