Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Инцидент с кислородната система в ямболската областна болница доведе до аварийна ситуация в лечебното заведение. Работата на системата вече е възстановена, за инцидента са уведомени ДАНС, криминална полиция и прокуратурата.

Инцидентът е станал снощи около 23 часа, обясни д-р Валентин Вълчев, зам.-директор на многопрофилната болница „Св. Пантелеймон“.

„Едновременно на две места - на едното място е опит за кражба, на другото има липсващи няколко метра медни тръби“, каза той пред БНР.

Преди седмица е имало отново кражба на медна тръба, тогава без кислород е останало само отделението по хемодиализа, сега ситуацията е била рискова, категоричен е д-р Вълчев.

„Това е централната захранваща тръба с кислород за целия хирургичен корпус и отделението по анестезиология и реанимация. Това е престъпление, което касае и засяга пряко живота и здравето на около 100 пациенти, които са на лечение в болницата“, посочи той.

На най-рисковите места на болницата ще бъдат поставени видеокамери, поискано е и съдействието на общинска полиция, но районът е с площ от 32 декара и 17 сгради.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

еко

преди 2 години

Тръбите са медни пласмасата се забранява.

11

емигрант

преди 2 години

държава от третия свят......

10

Истината

преди 2 години

Както казах това е опит за убиство не е просто кражба.

fallback