Снимка: БГНЕС
fallback

Правителството ще обжалва решението на седмия състав на ВАС - по жалба на физическо лице, че решението на кабинета представлява индивидуален административен акт и жалбата спира неговото изпълнение, съобщават от правителствената информационна служба.

Обажалването ще бъде пред пред Петчленен състав на ВАС.

Върховният административен съд се произнесе по 7 жалби срещу решение 441 на МС във връзка с действия, предприети на 2 юни от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерство на финансите на САЩ. По 6 от делата различни състави на ВАС са разпределели производствата към Административен съд – София за разглеждане.

Седмото се различава по това, че съдебният състав е определил, че решението на Министерския съвет за списъците на свързаните лица със санкционирани по закона "Магнитски" представлява индивидуален административен акт и жалбата спира неговото изпълнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

ББ

преди 2 години

бг циркове на гроб-дпс мафиоти,САЩ са наложили забраните,финансовите потоци са контролирани от САЩ в цивилизованият свят,има островчета,не актрактивни и ни носещи пари,та и дс ченгетата нямат изгода...така стоят нещата...на нас приказки от 1001 нощ...но мафията и дс крадците...ги погна САЩ...а тук няма прошка и рушвети,чекмеджета и кюлчета......толерантно чакат да минат изборите...Благодирим ви САЩ!!!

18

Абе мразите

преди 2 години

Йосиф Сърчаджиев за ролята му на еничарят във Време разделно, ами Васил Божков, Пеевски, Сакскобурготски какви са?

17

Ама изобщо ...

преди 2 години

Не трябва да се занимаваме с "Ходенето по мъките на грешните Божков и Сакскобурготски" - бензина и клечката и приключваме проблема.Докато тези хора са в графата "Държавна измяна" те нямат права, а Вие имате права ...Това е моето мнение и за смърт на изменници едва ли някой ще ви търси сметка...

fallback