Заради съмнения за злоупотреби Берковица поиска оставката на кмета. Жителите излязоха на протест след журналистическо разследване за съмнителни обществени поръчки за почистване на речните корита за милиони.

"Става въпрос за обществени поръчки по метода пряко договаряне за почистване на корита. Една от обществените поръчки, за която има договор, че е извършено всичко, а реално не се случило и за това свидетелстват и жителите на селото", заяви журналистът Христо Гешов.

На протеста присъстваха и жители на града, които твърдят, че са уволнявани по унизителен начин, предаде Bulgaria ON AIR.

Борислав Димитров пък е уволняван няколко пъти от работа като шофьор на кмета, сагата стигнала чак до върховния съд, който го възстановява.

"И сега на 30ти декември ме освободи отново - закри ми длъжността", посочи Борислав.

Протестиращите поискаха оставката на Димитранка Каменова и пред дома ѝ в Берковица.

В края на февруари Bulgaria ON AIR разказа как нейни роднини се сдобили с общински асфалт в двора на имота си в село Бързия. Тогава кметицата отрече това да е вярно и заяви, че за въпросния асфалт е платено и следователно има документи за това, които обаче така и не показа.

"Няма количества, които да не са били предназначени за проекта, за село Бързия и да са отишли в някой частен имот", каза тогава Каменова.

А жителите на Берковица се заканиха, че демонстрациите ще продължат докато кметът не подаде оставка.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase