Заради съмнения за злоупотреби Берковица поиска оставката на кмета. Жителите излязоха на протест след журналистическо разследване за съмнителни обществени поръчки за почистване на речните корита за милиони.

"Става въпрос за обществени поръчки по метода пряко договаряне за почистване на корита. Една от обществените поръчки, за която има договор, че е извършено всичко, а реално не се случило и за това свидетелстват и жителите на селото", заяви журналистът Христо Гешов.

На протеста присъстваха и жители на града, които твърдят, че са уволнявани по унизителен начин, предаде Bulgaria ON AIR.

Борислав Димитров пък е уволняван няколко пъти от работа като шофьор на кмета, сагата стигнала чак до върховния съд, който го възстановява.

"И сега на 30ти декември ме освободи отново - закри ми длъжността", посочи Борислав.

Протестиращите поискаха оставката на Димитранка Каменова и пред дома ѝ в Берковица.

В края на февруари Bulgaria ON AIR разказа как нейни роднини се сдобили с общински асфалт в двора на имота си в село Бързия. Тогава кметицата отрече това да е вярно и заяви, че за въпросния асфалт е платено и следователно има документи за това, които обаче така и не показа.

"Няма количества, които да не са били предназначени за проекта, за село Бързия и да са отишли в някой частен имот", каза тогава Каменова.

А жителите на Берковица се заканиха, че демонстрациите ще продължат докато кметът не подаде оставка.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Коментари Напиши коментар

20

Конан Варварина

преди 4 месеца

Кви доказателства бе, главунчо?! Деда и, Янчо Каменов, е мил краката и е целувал дирниците на турчору преди 150г., та да го дръжат кмет, демек чифликчия у с.Ягодово (по онова време Янчев чифлик), тая ли ще е по-различна?! Тия са за трипане до 9то колено! Родоотстъпници, рушветчии, далавераджии - това са те, и ГРОБ ги подкрепя, защото и те са такива, ИЗМАМНИЦИ. Всички такива при Бакърджиев .....

19

Анонимен

преди 4 месеца

Съмнения, съмнения, съмнения. Една жена казала на пазара. Дайте едно доказателство поне! Радев Ветото за това пусна вето на закона за фалашивите новини. Сега всеки си говори през къра. Някой чул в трамвая, други чели някъде по нета, че някой си го подслушвали, трети чул, за канибали в България и като развален телефон. От ухо на ухо една кокошка снесла едно златно яйце и докато новината стигне до края на селото - кокошката снесла 100 златни яйца. Та и вашата работа сащата! Манипулатори!!!

18

Гражданин

преди 4 месеца

И в община Тервел е същото,по селата улиците са в бурени, пътища никакви, асфалтиране на пътища с чакъл,ама парите са изписани за асфалт.голяма мафия са общинарите,ама и стария кмет ги учи на далавери.