Снимка: БГНЕС
fallback

От 8 часа тази сутрин на граничния контролно-пропускателен пункт "Илинден - Ексохи" на българо-гръцката граница се пропускат всички превозни средства.

Това съобщи областният управител на Благоевград Николай Шушков за БТА. До момента на граничния пункт беше позволено преминаването само на товарни автомобили от 7 до 23 часа. От днес през него могат да преминават и леки автомобили и автобуси.

Първоначално обявената дата за отваряне на пункта за всички превозни средства беше 1 юли. Забавянето с едно денонощие е заради осигуряване на допълнителни екипи от гръцка страна, които да обработват документите, необходими при преминаването на границата в условията на пандемия.

Българските граждани, които пътуват по този начин, трябва да представят отрицателен ПСР тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция или сертификат за ваксинация срещу Covid-19, направена преди не по-малко от 14 дни, както и с отрицателен бърз антигенен тест, направен до 48 часа преди влизането в южната ни съседка.

Тези изисквания важат и за деца, навършили 12 години, посочиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 години

Замириса на салам от чалгацийците

3

Петър

преди 2 години

На връщане пак тестове, то стана по 500 лева на човек само от тестове. На нашето море не искат.

2

Алексис Зорбас

преди 2 години

Докатао гърчугите не премахнат всички измислени мерки...няма да стъпя!!!!

fallback