Снимка: Pixabay
fallback

Домашен питбул уби възрастната си стопанка в ботевградското село Литаково, съобщава bTV.

В късния следобед в сряда съсед на 88-годишната Йорданка сигнализирал кмета на селото, че с нея се е случило нещо лошо.

"Съседката е извикала два или три пъти "не, не" и от един път всичко е притихнало, видях едно куче, черно на цвят, което се движеше нервно, чехлите и бяха на разстояние една от друга", обяснява кметът на селото Пешо Петков.

Стопанката обаче не се виждала, не отговаряла и не телефонните обаждания. Тогава кметът повикал полицията.

Кучето е било примамено до входната врата и после уловено с примка.

Когато влезли в двора, униформените и спешните медици се натъкнали на ужасна гледка. Жената била открита мъртва с ухапвания по шията и лицето.

Питбулът е упоен от общинските служители по сигурността и вече е на отговорно пазене в полицията. Каква ще е съдбата му, ще преценяват разследващите и съдът. Кучето не е било регистрирано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 2 години

И този на близките си пред животното. Наскоро в една група изядоха момиче задето се опитва да намери нов дом на коте спасено от улицата, защото няма как да го задържи, при положение, че приятелят и има алергия. Нападнаха я да била зарежела момчето, алергията не била оправдание а не оцениха факта, че не са оставили животинчвто на произвола на съдбата и са го спасили. Обичам животни, но такива неща ми идват вече в повече.

49

Тик так

преди 2 години

След като животно е нападнало и убило човек единственото решение за него е еватназия. Няма да забравя абсурдът от преди 2 - 3г.коагто спасиха друг представител на породата, убил 3 г.дете, че даже и дом му намериха а детенцето изгни в земята. Справедливо ли е? Преди 10г.моя позната беше нападната от агресивен питбул пуснат на воля докато и тя разхожда кучето си дни преди да навърши 16.Едвам я отървава 1 месец после в Пирогов. Собственикът дори не се извинява на семейството и. По животинските групи пък масово нападат бъдещи майки и хора с алергии за това, че поставят на първо място своя живот и

48

Аномимен 35

преди 2 години

Здравейте, преди това решение сме имали пинчер, болонка и немска овчарка но при получаване на пристъп бяха открадвани както й телефонина и ценности който съм носела. Това е порода която трябва да бъде гледана отговорно и занимавани. Искрено съжалявам станалото със стопанката, за мен до такива инциденти не трябва да се стига и трябва да се поддържа контрол върху това кои гледа и развъжда такива кучета.Поради липсата на контрол стават безпрой инциденти и страдат невинни хора. Лек ден от мен!

fallback