Снимка: БГНЕС

Числата говорят - тези 200 000 нарушения са факт. Около 70 млн. лв се равняват тези 200 хил. нарушения. Това е сериозна цифра, че да стои необработена, каза зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов пред bTV.

Той допълни, че приходът от 989 млн. лв. е за две години и половина.

Още по темата

"Приходът от тол системата не надвишава хартиената винетка. Гледаме числата и мениджмънта на тол системата. Защо беше нужна тя? Защо беше нужен най-скъпият вариант на толсистемата. Никоя от нашите съседки не използва тази тол система, а много по-евтини варианти. Турция използва електронен стикер например", обясни Христов.

"Натъкнахме се на немалко неща, които будят притеснение. Това, което ни притесни, е че договорът за поддръжа беше публичен, а приложенията към него е конфиденциално. В едно от приложенията пишеше, че "Капш" няма ангажимент да закупува резервни част, това е ангажимент на АПИ. Следователно АПИ не може да изчисли какъв е разходът и Олег Асенов не може да каже какъв е разходът за година, защото никой от АПИ не може да каже откъде ще дойдат резервните части за тол системата", каза още зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase