Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Горещ ще бъде последният ден на юни - жълт код за високи температури е обявен за цяла България.

Ще бъде предимно слънчево. Над западната половина на страната след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Ще духа слаб, след обяд - умерен югоизточен вятър.

Повишението на температурите ще продължи и максималните ще са между 34° и 39°, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове има условия за кратко видимостта да е намалена. След обяд ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в масивите от западната половина на страната, ще превали и прегърми.

Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

В четвъртък температурите ще са все още високи, но около обяд от северозапад ще започне понижение. На места, главно в Западна и Централна България, а през нощта срещу петък и в петък - и на изток, ще има валежи и гръмотевична дейност. Има повишена вероятност за значителни локални валежи и градушки.

През почивните дни остава с повишена вероятност за превалявания, в събота в отделни райони в следобедните часове интензивни и придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър и ще е сравнително хладно за началото на юли, с максимални температури в по-голямата част от страната под 30°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Данаилов

преди 2 години

Уважаеми господа от БТВ,ограмотете вашата Стаси Цалова,ако позволяват умствените й възможности,за да спре да се излага ходейки из студиото като спъната кобила.Няма такава служителка, дори и в скоро прохождащите телевизии.Тя е жива "скръб",ако не е аутокюто което върви върху камерата.

3

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Асфалтът е главната причина за зловщите жеги. Прохладата бе навред. В Родината ни не се изработват настилки от камък и това е грешка. Нашите предци са правили алеи и пътища от камък. В градове и села,поне в централните части е добре да има камъчна настилка,която да регулира въздухът,който дишаме. Друго,което намирам за важно е възстановяване на София с някога типичните й кестени. Градини и улици пълни с кестени.

2

Да се чуди човек:

преди 2 години

Какво може да направи неочакван изблик на Ковид19 насред океана, а как така 10 от най-богатите синове и дъщери на света са се оказали на тая яхтичка .... Кой знае!Един е бил болен и всички по него! К'во да правиш - пандемия!

fallback