Снимка: Helpbook
fallback

Собствениците на имоти, в които има потенциално опасни дървета, трябва да са наясно, че те отговарят за обезопасяването им. Също така, трябва да се знае, че в общински имоти като детски градини, училища и обществени места за доброто състояние и поддръжката на дърветата отговарят районните администрации. В платформата на Helpbook.info постъпиха множество сигнали по този проблем.

„Впарк "Лебеда“, квартал Красна поляна, има изсъхнало дърво, на което децата в парка постоянно се катерят, не е безопасно и е въпрос на време да се счупи клон и някое дете да се нарани - моля изсъхналото дърво да бъде премахнато“, следва описание къде точно се намира проблемният участък.

Друг наш потребител пожела да ни информира за опасно дърво в съседен имот, което е старо и високо, а при бури се накланя застрашително, като с това се създават предпоставки за инциденти. В сигнала се твърди, че собственикът на имота, в който се намира опасния бор,отказва да предприеме действия по поддръжката и обезопасяването.

Не по-различно е положението в град Шумен - изсъхнало дърво е надвиснало над улица с интензивно движение и застрашава здравето и живота на преминаващите хора и автомобили.

Обърнаха се към нас със сигнал за незаконна търговска дейност, която се провежда в тревните площи на между блоковото пространство в столичния квартал „Младост“ 3. Ежедневното унищожаване на зеленината тревожи нашия потребител, наред и с другите нарушения, заслужаващи внимание. Молбата е за проверка, становище и последващи санкции.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 2 години

Нашия кмет е готов да остави града без дъревета стига да има далавера за него.

1

vlady

преди 2 години

Сигналите се насочват за разглеждане към протопрезвитер Кусан Хадавян. За съжаление е вече възрастен и е претоварен и понякога се бави с разглеждането.

fallback