Снимка: БГНЕС
fallback

Нов казус по родното Черноморие. Притеснени са собствениците на къмпинг "Смокиня" заради опасения, че къмпингът им трябва да бъде закрит поради промени в заповедта на екоминистъра.

Според промените в заповедта за защитените територии бунгалата не може да се ремонтират. Хората започнаха протестна подписка. Къмпингът съществува от 50 г., голяма част от бунгалата там са в много лошо състояние.

"Ако дойдат на "сървайвър" - добре. Мотото на нашия къмпинг винаги е било "Съприкосновение с прирадата - в защита на природата". От 22 г. владеем, нищо не е докоснато, просто реновираме", обясни пред bTV управителят на къмпинг "Смокиня" Зоя Недева.

На въпрос защо по-рано не са ремонтирани бунгалата, един от собствениците Костадин Мархолев отговори: "Като възстановиха имотите, ние започнахме да си ремонтираме. През 2007 г. на местна основа, бившият директор на РИОСВ - Бургас спусна заповед, с която къмпингът беше вкаран в защитена територия. От тогава до днес имаме постоянни кавги, защото не ни разрешаваха да си реновираме".

Собствениците на бунгала в къмпинга бяха категорични, че ако от държавата не им обърнат внимание, ще преминат към протестни действия. "Какъв е смисълът от защитената природа, когато хората не могат да се наслаждават на нея", допълни Недева.

В този вид голяма част от бунгалата са негодни за обитаване и не могат да бъдат използвани от туристи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 години

То същото е със старите сгради в градовете хем са културни паметници хем държавата нищо не дава

17

No Coment

преди 2 години

Тези бунгала ги раздаваха на работниците по заводите,но основно ги придобиха партийците и комсомолските секретари,по време на Приватизацията.И понеже е гювеч без пари,никой от тогава не е забил и един пирон в тях.Приличат на чергарски катун.Неприятно е някак си за окото на летуващите и плажуващи туристи.

16

Анонимен

преди 2 години

Зоя, Зоя... Верно, кАжи, честно какво сте реновирали за 22 години!? Вчера в репортажа видях отвра ти телно, разпадащи се соц бунгала, които са срам и позор за гледане, камо ли за стопанисване и предлагане на хора като място за нощувка. Мернах и общите умиеалници и тоалетни/бани(от вън, слава Богу!)В казармата беше по-нормалнони уютно. Собствениците в Бг само искат да лапат кинти и всеки да им е виновен за положрнието им освен те самите. А защо до сега не е изринато соц наследството и построен?

fallback