Снимка: БГНЕС
fallback
Три балотажа и 5 нови кметове на населени места. Това е равносметката от първи тур на частичните местни избори, който се проведоха вчера, предаде агенция "Фокус". 
 
Според междинни резултати при обработени 20% от протоколите се очаква вотът за кмет на Община Благоевград да се реши между Илко Стоянов от "Има такъв народ" и независимия кандидат Румен Томов, покрепен от БСП. 
 
Стоянов е получил подкрепата на 38.30% от гласувалите, а втори е инж. Румен Томов с 25.49%. Трети е независимият Андон Тодоров с 19.12%. Опоненти им бяха Виктория Каракостова - Нешева от "Демократична България - Обединение", Стефан Делиов от коалиция "Ние, гражданите", Цвета Рангелова от "Възраждане" и независимите кандидати Людмила Костадинова и Андон Тодоров.
 
Иван Божков от Коалиция "БСП за България" и Мариана Йорданова от ГЕРБ отиват на втори тур на изборите за село Помидово, община Лесичово. Божков е получил 87 гласа (40%), а Йорданова - 66 гласа (30%). Третият кандидат - Тодор Йорданов от ДПС, е подкрепен от 51 души (23.5%).
 
Йото Добрев от ВМРО - БНД и Мариана Иванова, издигната от Инициативен комитет, ще се явят на балотаж на изборите за кмет на село Ясен, община Плевен. За Йото Добрев са гласували 262 души, а за Мариана Иванова - 240. От надпреварата за кметския пост отпаднаха Анатолий Пеков от ПП "Републиканция за България" и Иван Пенчев от ПП ГЕРБ. 
 
Независимият кандидат Юрий Кацарски стана кмет на село Ракево, община Криводол, с 316 гласа. Окончателната избирателна активност е била 49.8%. 
 
Кемал Кемал, издигнат от ДПС, ще бъде кмет на село Сърница, община Минерални бани. Кемал е единствен кандидат и е получил 303 действителни гласа.
 
Мустафа Мустафа от ДПС беше избран за квет на Вресово, община Реун. Той е получил 216 действителни гласа и бе единствен кандидат. 
 
Иван Иванов от ПП ГЕРБ беше избран за кмет на село Цани Гинчево, община Никола Козлево. Опоненти му бяха Тодор Тодоров от ПП "Републиканци за България" и Иванка Иванова от "БСП за България".
 
Иляз Караибрям от ДПС спечели първи тур на изборите в село Жълти бряг, община Стамболово. Опонент му беше Вълчо Тилкеджиев от "БСП за България". 
 
Изборният ден премина без сигнали за нарушения или жалби. Технически проблем с машина за гласуване имаше само в Село Сърница, община Минерални бани, заради високите температури в следобедните часове, но в изборната секция бяха включени вентилатори.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 2 години

Намерха време да си гласуват заплатите, а Не намериха време да ми вдигнат Пенсията ееее и АЗ на изборите няма да намеря време за гласуване !!!

77

Анонимен

преди 2 години

Държавата, Общинта за всичко ми искат пари и Аз искам Държавата и Общината да ми заплащат при гласуване !!! нЕма безплатен обЕд !

76

Анонимен

преди 2 години

Гласовете за ГЕРБ от платените техни избиратели в гетата са 5 % и нямаха шанс . Браво на полицията.

fallback