Снимка: БГНЕС
fallback

Мощна буря удари и Перник в късния следобед днес. Бурята продължи около 15-20 минути, но нанесе много щети.

Силният вятър бе придружен с дъжд, а на места и с градушки. Има паднали дървета и клони на пътното платно по вътрешноградската магистрала, дървета са паднали и върху автомобили.

Най-тежка е била ситуацията в пернишкия квартал "Изток" и в село Дивотино, съобщи пиарът на община Перник Адриан Скримов, цитиран от БНР.

„Имаме паднали дървета на пътното платно по бул.” Юрий Гагарин”, които вече се отстраняват. Паднало дърво, което препречи градския транспорт към село Дивотино и входа на махала „Бреста” също беше преместено от жители на селото много бързо, за което им благодарим. Паднали клони има из целия град, включително и на големи пътни артерии, но това което правим, е да ги премахваме своевременно. Работата по почистването ще продължи и утре, тъй като колегите днес премахват щетите основно от основните пътни артерии. Перничани могат да подават сигнали и на фейсбук страницата на община Перник”, каза Скримов.

По информация от "Пожарна безопасност и защита на населението" в първите часове след бурята са постъпили 30 сигнала.

Освен в община Перник нанесени щети има и на територията на общините Брезник и Радомир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 2 години

То пък при ордата на герб защото имаше правителство. Стане наводнение, земетресение, гръмне цистерна с гориво и пристига орка бибитко и хвърли едни 200-300 лева помощ на пострадалите колкото да могат да си помогнат за закупуването на евтин ковчег. Колкото имаше полза от ордата герб, толкова ще има и от сегашните. Сега всички палитри на партиите ще се изредят там да цъкат и да се вайкат и след седмица ще го забравят даже къде е на картата.

4

до 10

преди 2 години

Много рано бре чиляк! Да не те е халосала тухла по главата?

3

Анонимен

преди 2 години

няма правителство няма никой, всеки да се оправя както може. радев и итн плячкосват всичко каквото добарат,какво им дреме че заради безхаберието им пострадаха хиляди хора (

fallback