Снимка: БГНЕС
fallback

Министър Георги Тодоров е изпратил писмо до еврокомисаря по транспорта Адина Валян. В писмото се посочва, че въпреки общите усилия за реализиране на "Зелените коридори", при преминаване се наблюдават тревожни ситуации на някои гранични контролно-пропускателни пунктове в рамките на ЕС, включително между България и Румъния, предаде Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Българските камиони се редят на дълги опашки и трансграничното движение на стоки между България и Румъния е силно възпрепятствано. Българските транспортни компании понасят значителни финансови загуби и срещат затруднения при осъществяването на своята стопанска дейност поради проблематичното преминаване.

Министър Георги Тодоров заявява още, че мерките за контрол не трябва да възпрепятстват непрекъснатостта на икономическата дейност и следва да запазят функционирането на веригите на доставки.

Безпрепятственият превоз на товари е от решаващо значение за осигуряването наличността на стоки, по-специално стоки от първа необходимост.

Министърът изразява увереност, че мерките следва да останат пропорционални и координирани, за да се избегне прекъсването на превозите. Той призовава еврокомисаря за спешна защита на свободния трафик между България и Румъния, за да се гарантира безпрепятственото движение на стоки и основни услуги в рамките на Вътрешния пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Сюлейман паша

преди 2 години

Затова от години политиката им е :,,яваш яваш,комшу"!Един познат митничар беше ми казал че ,когато чуели бьрзащите много клаксони на турските коли и камиони това е било сигнал да седнат на ,,кафе пауза" Велински в ,,На всеки км" беше казал на помощника си, че ,,Каишков си остава каиш"!Та това и с бг митничарите...

17

Сюлейман паша

преди 2 години

На времето най големия ТИР парк беше на бг(СОМАТ).Ее,причината не беше,че изнасяха и внасяха кой знае колко товари,но бяха удобен транспорт за изнасяне на заловени от турските тирове наркотици и за произвежданите в бг марлборо и уиски.Сега Турция е на 1-во място по брой на тирове.Но са вьзпрепятствени от години от бг митничарите.От турска страна гишетата са многобройни и модерни а от бг страна някакви бараки.Бг нямат интерес от много турски камиони...Много камиони,много стокооборот,силна икономи

16

Гражданин

преди 2 години

До 22. Ама това е твоето мнение бе, ***.. Което не се споделя от стотици хиляди българи. Ти си ми ясен с твоята неистова омраза към ГЕРБ. Само че за мен (и не само) управлението на ГЕРБ беше най-доброто в годините на прехода. А вие си плюене в завистта и злобата, колкото искате. Аз имам очи и разум да преценя.

fallback