Снимка: Pixabay
fallback
Медицински одит влиза в болницата в Сливен. Причината е смъртта на 15-годишно момиче, което издъхна 5 дни след приемане в лечебното заведение с болки в корема, предаде bTV. Родителите на детето смятат, че не е оперирано на време. 
 
Официална диагноза няма, а в болничния лист е записано, че момичето имало болки в корема, гадене и повръщане. 
 
"Искам справедливост, казаха пуснете системата, удряйте бусколизин - това беше лечението", разказа Стефка, която е майка на починалото момиче. Според бащата до неделя не са положени никакви грижи за детето и дори не е била поставена диагноза.
 
"Осем системи са й ударили, както и успокояващи лекарства - те я умориха", твърди още той.
 
"По време на престоя в болницата момичето е имало периодични болки, направени са му всякакви изследвания. Консултирано е няколкократно с хирург и в последния ден е решено да бъде преведено за оперативна интервенция. В отделението са проведени необходимите консултации. Това е едно голямо момиче с наднормено тегло, на 15 години то тежи 115 кг. Лекувана е с антибиотици, с обезболяващи- Симптоматично лечение има, има данни са възпалителна активност", обясни д-р Люба Бъчварова, началник на детско отделение към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. 
 
Близки на момичето протестират пред болницата, а бащата се обърна към министъра на здравеопазването с призив да пусне проверка в здравното заведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Кой срещу кого?

преди 2 години

Неграмотни ц.17667.ни срещу образовани бл..лики. Омразата и завистта ги тласка напред.

19

А снимката

преди 2 години

към статията какво общо има със случая? Защо не сложите снимката на момичето, която родителите така настървено размахваха пред камерите? Да видим всички колко са нещастни, че такъв кит са отгледали, накичили го със злато, че и с корона, като принцеса. И сега лекарите са винозни, защото са уморили божественото им дете. Съчувствието към мъката си има граници, а това племе непрестанно ги прекрачва!

18

Анонимен

преди 2 години

А, тая неграмотната майка с какво предлага да й лекуват детето? Ако пък го бяха оперирали веднага щеше да риве, че не трябвало...... не стига, че ги лекуват даром ми и претенции...

fallback