Снимка: Pixabay
fallback
Мътна и кална вода потече от чешмите в почти цял Добрич, както и някои от близките села. Това е станало събота вечерта и продължава и днес. След множество сигнали в социалната мрежа, РЗИ-Добрич веднага започна пробонабиране, пише в. Монитор. Според директора на РЗИ д-р Светла Ангелова, там, където е забелязана подобна вода, да не се употребява за питейно-битови нужди. Резултатите от химичните анализи на взетите проби ще станат ясни до края на неделния ден, а микробиологичните резултати – до 3 дни.
 
"Проблемът с мътната вода в Добрич е заради обилните валежи от дъжд", каза шефът на ВиК инж. Тодор Гикински. Той смята, че огромната водна маса се е просмукала в дълбоките земни пластове и един от сондажните кладенци е засмукал мътна вода. Инж. Гикински увери, че проблемът е отстранен и до няколко часа водата ще се изчисти.
 
Хора от града изразиха неводолството и възмущението си в социалната мрежа. Има възрастни хора, които нямат добро зрение и едва ли ще различат бистра от мътна вода. Има трудноподвижни хора, за които ще е почти невъзможно да отидат да си купят минерална вода. 
 
Майка се оплаква, че за малко е щяла да изкъпе малкото си дете с кална вода. "Добре, че ползвах ваничка и налях в нея водата, та я видях", пише майката. 
 
Други настояват да бъдат осигурени водоноски с чиста вода за пиене. Трети пък се питаха защо засмуканата кална вода не е пречистена и след като проблемът не е в потребителите, а в доставчика, трябва ли тази некачествена вода да бъде плащана. Имаше и такива, които си пожелаваха следващия път, когато сондажните кладенци засмукват нещо друго, освен вода, то поне да е бира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

ееее да

преди 2 години

И в Младост 2 е така от седмица през ден.Някакви уникални ''специалисти'' копаят, зариват и пак копаят на същото място!

8

АнонимеН

преди 2 години

КМЕТА ОБЯВИ, ЧЕ ГЕРБ НЕ СА ОТПУСНАЛИ ПАРИ ЗА ПОДНОВЯВАНЕ НА ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА! ПАРИ НЯМАЛО СТАНИШЕВ ГИ БИЛ СВИЛ!

7

Добруджанец

преди 2 години

Прости добруджански гогеда сме.

fallback