Снимка: Кадър, БНТ

Продължава недоволството на жители на гълъбовското село Обручище. Тази сутрин те отново блокираха пътя Гълъбово - Мъдрец в знак на протест заради лошото състояние на отсечката, предава Bulgaria ON AIR.

По пътя преминават над 2 000 работещи в част от рудниците на "Мини Марица-изток". По трасето са се образували огромни дупки, а хората казват ,че ежедневно чупят автомобилите си. Искат цялостен ремонт на пътя и са категорични, че ще протестират, докато исканията им не бъдат чути. Според местните, на места участъкът е невъзможен за преминаване и настояват за подписване на споразумение, тъй като не вярват на обещания.

По-рано през седмицата от АПИ съобщиха, че се разглежда възможността за осигуряване на европейско финансиране за рехабилитацията на 15 км. отсечка.

Протестът е безсрочен и стачният комитет ще преценява какво да прави с пропускане на автомобилите. Утре, когато е Черешова задушница няма да има протест.

Хората протестират поне от 4 години и до този момент през годините не е имало никакви действия за ремонтиране на пътя, освен запълване на дупки, които при дъжд стават още по-големи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase