Снимка: Спасителен център за диви животни -
fallback

Бебета таралежи в Сливен са били спасени и предадени в Спасителния център за диви животни. Това съобщиха от Дирекция на Природен парк "Сините камъни".

Малките таралежи са били донесени в парка от жител на Сливен, който ги е открил на вилата си, където се опитал да ги храни, след като е забелязал, че нямат родители. Двете бебета са в добро общо състояние, посочват още от парковата дирекция. Вчера те са били изпратени в Спасителния център, където ще бъдат отгледани и вероятно отново пуснати в района, където са били открити.

На служителите на парка често им се случвало да приемат бедстващи животни, сред тях костенурки, лешояди, бързолети, сови. Сред последните ранени животни, донесени там, било щъркелче, пострадало от токов удар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Хемус

преди 2 години

Въпросът на вечерта е дали таралежите са ваксинирани!?Нидеити така да ги ядете сурови,че и те като ухански прилеп пренасят коронавирус!МИсля,че тояно в Сливен от квартал Надеьда е по-възможно да хванеш вирус отколкото от Китай ала-бала!Направил съм се на мотика

16

Анонимен

преди 2 години

Нищо не разбират спасителите.Няма ли да има период на адаптация. Бебетата сигурно са в шок.

15

Иво

преди 2 години

Само на 35г съм а като чета тази статия така да ме налива носталгията когато цяло лято играех е на село по улици и ниви и кви ли не животни имаше и до полунощ щъкахме и се криехме да се целуваме...

fallback