Снимка: Bulgaria ON AIR

След една година прекъсване заради пандемията, отново е възобновен Празникът на горнооряховския суджук. Стотици посетители се тълпят пред димящите скари с апетитни изкушения. Горнооряховският суджук беше първият български продукт, регистриран в кулинарната книга на Европейската комисия.

"Това е български продукт, първият със защитено европейско географско указание! А когато хората се веселят и има позитивно настроение, смятам че празникът се получава още по-добър“, каза кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

Горнооряховските производители наследяват вековните традиции на майсторите на суджука. Старинните рецепти за уникалния му вкус обаче са грижливо пазени в тайна.

Уникалните скари и богатата музикална програма са като магнит не само за местните, но и за посетители от целия регион.

Атрактивният кулинарен празник ще продължи до понеделник вечер.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase