Снимка: БГНЕС
fallback

Изтребителят МиГ-29, който тази нощ е паднал в Черно море, е от авиобаза „Граф Игнатиево“, съобщи „24 часа“като се позова на военни от поделението.

Oще по темата

Самолетът е участвал в съвместно учение със сръбските ВВС край Шабла, което е започнало на 7 юни и е трябвало да продължи до 11 юни.

Заради инцидента е прекратено.

Сръбските ВВС участват с три изтребителя МиГ-29, които са излитали и кацали от Граф Игнатиево.

Учението е включвало стрелба с артилерийско, бомбово и ракетно въоръжение, както и отстрели по светещи парашутни мишени.

Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов потвърди за БНР, че се издирва пилота на машината. В търсенето са се включили и военни хеликоптери. По непотвърдена информация, пилотът не е успял да катапултира.

„Шабла - 21“ е национално тактическо учение с експериментални и съвместни бойни стрелби на формированията за
противовъздушна отбрана на Българската армия с международно участие.

В него ще участват до 1 500 военнослужещи от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специалните операции на България, както и формирования от САЩ и Сърбия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Едуард Петров-Едо

преди 2 години

Защо играеш на ,,тука има, тука нема"? Защо забъркваш американците?! На някои хора други са им виновни, я американци, я руснаци, я ***, я съседи...! А обърна ли внимание, колко покъртително е прощалното изложение на съпругата на пилота, което при мен изби в сълзи на ярост към главните виновници на България, за да нямаме почти никаква военна авиация! Клетата жена прави очеваден намек в тази посока, а моята сърдечна болка се присъединява към общото българското страдание! Бог да прости! Амин!

1

Анализатор

преди 2 години

Американците са го свалили или по погрешка или просто да си изпробват точността на оръжията.

fallback