Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Със своя заповед министърът на здравеопазването  Стойчо Кацаров утвърди образец на Цифров COVID сертификат на ЕС (EU DIGITAL COVID CERTIFICATE) за преболедуване на COVID-19. Сертификатът е валиден от 15-я до 180-я ден от датата на първия положителен резултат от PCR изследване за COVID-19.

Oще по темата

Сертификатът се създава в Националната информационна система за борба с COVID-19  за лицата, които са регистрирани като потвърдени случаи на COVID-19 и вписани в Националната информационна система за борба с COVID-19.

Ваксинираните лица ще могат да свалят своя сертификат в електронен формат от интернет страницата на Националната здравна информационна система - https://his.bg.

Заповедта влиза в сила от днес, 5 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 2 години

До вчера стойчо скимтя, че нЕмало вирОз

16

Анонимен

преди 2 години

До АзСупер си. След години ще си говорим...упс, няма как да стане. Ще им предам поздрави от тебе тогава. Сори. Айде весело море сега...и наесен пак удари нова ваксинка за по-далечно пътуване и пак да изприпкаш на границата с весела ваксинка.

15

Аз

преди 2 години

Аз си имам ваксинка, на границата с Гърция ме пуснаха за 30 секунди. Някакви смешковци с псари и други ги мотаха по 7 мин на кола.

fallback