Снимка: БГНЕС
fallback

В началото на летния сезон още остава отворен въпроса за цената на чадърите и шезлонгите по родното Черноморие. На места услугата ще ни струва 8 лева на ден, а на други ще е напълно безплатна.

В "Слънчев бряг" цените на плажните принадлежности са с 50% по-ниски в сравнение с упоменатите цени в концесионния договор, съобщава Нова тв.

На север от мостика цената е 4.50 лв. От другата страна на централния плаж в курорта, цената е с 50 стотинки по-висока.

Oще по темата

"Вече подписахме за "Слънчев бряг". Цената тази година ще струва 5 лв.", обясни представител на концесионера Кирил Спасов като уточни, че това е намаление с 50%.
На плажа вече са осигурени спасителни двойки, медицинско обслужване, ежедневно почистване и дезинфекциране.

На юг - в Равда и Несебър, цената остава същата - по 8 лв. за чадър и шезлонг. В Поморие табелите за сянка на плажа са по 5 лв.

За комплект плажни принадлежности на южния плаж в Поморие това лято трябва да отделим сумата от 15 лв.
На плаж "Бургас - север" за втора поредна година концесионерите са избрали да предлагат напълно безплатно ползване на чадъри и шезлонги." Готови сме. Имаме зони с разположени чадъри, с плажни принадлежности", обясни концесионерът на плажа Симеон Цветков.
На плажа в Крайморие това лято цената на сянката ще е намалена наполовина. За чадър и шезлонг ще се плаща по 5 лв., а шалтета и масички ще са бонус към комплекта.

В Созопол цената остава така, както е заложена в договора. "Тази година на централния плаж плажните принадлежности ще са 7 лв. на брой. Това е цената, която е спечелена по концесионен договор. За всички плажове самата икономическа обосновка е много различна", обясни Кирил Спасов, представител на концесионера.

На договорна цена ще работи концесионерът на плаж "Приморско-юг". Там чадър и шезлонг ще се предоставят срещу 7 лв.

По Северното Черноморие сянката е "по-тънка" като цената е от 0 до 6 лв. За това лято всеки концесионер е преценил с колко ще са намалени цените.

"Имаме най-различни варианти. Например в "Албена" чадърите и шезлонгите са по 1 лв, което е 90% намаление от стандартната цена. На "Златни пясъци" намалението е около 50%, т.е. шезлонг - 6 лв. и чадър отново 6 лв.", каза проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.

От туристическия бранш са категорични, че плажовете са напълно изрядни за сезона. Туристите също смятат така. С отпадането на част от противоепидемичните мерки плажовете по Северното Черноморие вече се радват на туристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 2 години

До предходния читател. Ти какво предпочиташ никого тук не интересува. Не си дигай кръвното защото е опасно и може сериозно да се разболееш.Ако прочетеш повечето изказвания тук ще видиш, че повечето искат безплатен плаж. Сега повтарям за такива хубавци като теб - хубав и безплатен плаж при сегашните организации няма. Няма. Няма. Няма никъде по света включително и в България. Като не ви харесва сменете си правителството и т.н. ... виж предишният ми коментар.

66

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 85, кумуноиде, има си места където можеш да си хвърляш свободно кърпата. Но аз предпочитам да си платя и да получа услуга, отколкото да очаквам държавата да ми оправи живота и да ми даде блага. Като видя *** кумуноид кръвното ми скача на 200/150 заклевам се.

65

Анонимен

преди 2 години

Безплатният плаж свърши с новото време както и безплатното образование също свърши. Свиквайвате. Ако не ви харесва не си чешете езиците тук а поставете правителство на власт, което има желание и може да въведе такива блага отново.

fallback